În contextul global al afacerilor, mediul economic dintr-o țară joacă un rol crucial în dezvoltarea…
Link intern, utilizați avantajele oferite pentru optimizare SEO a unui website
Link intern, utilizați avantajele oferite pentru optimizare SEO a unui website. Conținutul și legăturile sunt pietrele de temelie ale optimizării SEO.
De ce este important un link intern și cum puteți să îl aveți
Statutul „regal” al conținutului nu este nici măcar o chestiune de dezbatere. Link-urilor externe li se oferă, de asemenea, multă valoare.
În același timp, oportunitățile de link intern sunt adesea ignorate și există un motiv în spatele acestui lucru. Pentru a configura un link intern adecvat trebuie să investiți mult timp și efort.
Cu toate acestea, beneficiile rezultate nu sunt atât de evidente.
Deci, de ce să facem legături între paginile web ale unui website? Permiteți-ne să folosim o metaforă pentru a puncta acest amănunt. Vă amintiți de Veneția, orașul canalelor și al podurilor?
Acum imaginați-vă că nu are poduri deloc. Nu vă va fi ușor să vă deplasați într-un loc ca acesta. În mod similar, vizitatorii web se străduiesc să se deplaseze pe website-uri care nu au legături interne. La fel și crawler-urile de căutare.
Vă străduiți pentru o indexare mai rapidă și semnale pozitive din partea utilizatorilor? Începeți să construiți poduri. Cu ajutorul modelelor corecte, puteți da mai multă valoare paginilor importante și a le face să iasă în evidență.
Nu veți putea să vă ridicați cuvintele cheie cu volum mare în acest fel. Cu toate acestea, puteți spori semnificativ clasamentul celor cu volum redus și mediu.
Dar mai întâi, să aruncăm o privire la principalele tipuri de link-uri interne și să învățăm să le utilizăm corect.
Nu toate link-urile interne realizate sunt egale
Fiecare link intern aparține uneia dintre cele două mari tabere: de navigare și contextuale. Legăturile din antet, subsol, bară laterală și schema de navigare sunt de navigare.
Acestea ajută vizitatorii website-ului să se deplaseze între pagini. Legăturile contextuale sunt plasate în corpul unui text. Aceste legături redirecționează utilizatorii către alte articole conexe și îi ajută să înțeleagă mai bine subiectul.
Fiecare tip de link intern trebuie tratat într-un mod diferit, în funcție de rolul său.
Mențineți meniul antet curat și clar
Meniul antet este cel mai important element al navigării pe website. Acesta este locul în care utilizatorii ajung în mod normal pentru a găsi paginile de care au nevoie.
În afară de aceasta, link-urile antetului sunt pe tot website-ul, astfel că au o importanță deosebită. O strategie bună aici ar fi să încadrați paginile cheie în antet.
În același timp, asigurați-vă că eliminați toate paginile care nu sunt atât de importante. Intră aici pagini ca Termeni și condiții sau Politica de confidențialitate.
În acest fel, paginile care contează vor avea mai multă valoare de legătură. Utilizatorii vor avea o activitate mai ușoară de navigare pe website-ul dvs.
Nu gândiți prea mult subsolul și bara laterală pentru link intern
Legăturile de subsol apar, de asemenea, la nivelul tuturor website-urilor dar nu li se acordă prea multă atenție. Este elementul de navigare cel mai puțin vizibil.
Subsolul nu primește prea multă „dragoste” din partea utilizatorilor, iar Google îl tratează în consecință. Ce trebuie să includă subsolul? De exemplu, paginile „Despre noi” și de „Contact” împreună cu „Termeni și condiții” și „Politica de confidențialitate”.
Adăugarea mai multor link-uri depinde de dvs. Conectarea din nou la paginile cele mai importante nu va strica aici. Însă nu uitați că aceste link-uri vor avea doar o valoare reziduală.
Unele website-uri prezintă, de asemenea, o bară laterală. Aspectul barei laterale poate varia de la pagină la pagină. Asta înseamnă că link-urile introduse acolo nu sunt întotdeauna pe întregul website. Plasați aici un widget de apel la acțiune.
De exemplu, puteți încuraja cititorii să se aboneze la newsletter-ul dvs.
De asemenea, este o idee bună să vă conectați la cele mai recente articole conexe. Atât utilizatorii cât și paginile pe care le conectați vor beneficia de aceasta.
Nu adăugați toate widget-urile posibile în bara laterală. Cu cât numărul de link-uri este mai mic acolo, cu atât va primi o valoare mai mare.
Luați în considerare utilizarea unei scheme de navigare
O schemă de navigare e o necesitate pentru website-urile mari. Ne referim la cele cu o arhitectură complicată și cu numeroase categorii.
Fiecare element al schemei de navigare este o legătură de ancorare. Cu toate acestea, nu umpleți schema de cuvinte cheie, deoarece nu vă va ajuta pentru oferte servicii SEO.
Puneți utilizatorii pe primul loc. Lăsați schema de navigare să-i ajute să găsească pagina potrivită. Urmăriți îmbunătățirea ratei de respingere.
Utilizați legături contextuale
În cele din urmă, să vorbim despre acel link intern contextual. Aceasta este o bucată de text cu posibilitatea de a da click din conținutul paginii. Utilizați legături contextuale dacă aveți mai multe pagini înrudite pe website-ul dvs.
Legăturile contextuale reprezintă cel mai eficient mod de a transfera resursele din link-uri. Datorită textului de ancoră și conținutului din jurul său, Google înțelege. Înțelege că cele două pagini legate au un subiect comun.
În consecință, link-ul capătă și mai multă valoare. Puteți insera în mod natural un cuvânt cheie în text și îl folosiți ca text de ancoră al unei legături? Puteți face asta fără nicio problemă.
Nu încercați să inserați un cuvânt cheie acolo unde nu se potrivește.
Legătura dintr-o parte aleatorie a propoziției este permisă atât timp cât se referă la articolul de destinație. Textul ancoră îi ajută pe utilizatori să înțeleagă ce informații suplimentare pot primi cu un click pe link.
Există chiar o teorie legată de acest subiect. Google oferă acum mai multă valoare link-urilor care obțin cea mai mare cantitate de click-uri. Motorul de căutare folosește semnale comportamentale pentru a clasifica paginile.
Are sens ca legăturile dorite de utilizatori să se bucure de mai multă greutate. Așadar, sfatul nostru este să rămâneți orientat către utilizator. Plasați link-urile contextuale pe care utilizatorii vor fi dornici să dea click.
Link intern pe toate paginile website-ului, în mod egal
Știți să folosiți diferite tipuri de link-uri. Să vorbim acum despre trecerea resurselor din linkuri către pagini potrivite. Și primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să vă verificați link building-ul de pe website.
Puteți realiza acest lucru prin apelarea la un audit SEO, oferit de SEO Business. Veți avea la îndemână toate datele de care aveți nevoie. Astfel, puteți trece la un nou nivel cu diversele produse și servicii pe care le oferiți.
Aceste date vă vor ajuta să descifrați paginile care sunt rareori legate. De asemenea, vedeți și paginile care găzduiesc prea multe link-uri.
Astfel, aveți imaginea completă a website-ului dvs. Asigurați-vă că structura de link intern este în conformitate cu obiectivele pe care le urmăriți. Țineți cont de volumul de căutare al cuvintelor cheie țintă.
Urmați anumite reguli și, în general, realizați conectări fie sus, fie jos.
Să spunem că doriți ca pagina dvs. de destinație să fie clasată pentru un cuvânt cheie cu volum mare. Apoi, cele mai multe dintre link-urile contextuale ale website-ului dvs. ar trebui să fie evidențiate.
Pe de altă parte, cum puteți ajuta paginile de la nivelul inferior să clasifice cuvintele cheie cu volum redus? Va trebui să vă conectați de la pagina de pornire și la paginile de nivel mediu. De asemenea, faceți legătura între paginile de nivel inferior.
Cu cât vă conectați mai mult la o anumită pagină, cu atât va avea mai multe resurse din link intern. În acest fel, puteți muta cuvintele cheie cu volum mediu și redus, blocate pe pagina 2.
Ceea ce contează aici este valoarea paginii din care faceți legătura. Paginile care au mai multă greutate pot spori semnificativ paginile cu care sunt legate. Putem utiliza rangul paginii pentru a identifica astfel de pagini.
Ce este PageRank-ul intern și unde îl găsiți
Vorbind de PageRank, ne referim, de obicei, la unul dintre algoritmii Google dezvoltați în anii ’90. PageRank a trecut prin multe transformări de atunci. Valoarea sa nu mai este afișată în Bara de instrumente Google, dar Google o folosește în continuare.
Scorul PageRank depinde de numărul și calitatea backlink-urilor paginii. Atât legăturile interne, cât și cele externe sunt luate în considerare aici.
Dacă lăsăm legăturile externe de-o parte, putem aplica același algoritm. Putem calcula valoarea unei singure pagini din cadrul unui website. Paginile care obțin partea leului de link-uri interne de mare valoare vor avea cel mai mare scor în PageRank.
Există o serie de instrumente care vor verifica PageRank-ul intern pentru dvs. Acestea pot utiliza un alt nume pentru această măsură. Cu toate acestea, modul în care este calculată e întotdeauna similară cu cea descrisă mai sus.
Instrumentul Siteliner, de exemplu, folosește modelul Power Page.
Ați selectat paginile cu cel mai mare rang intern. Utilizați-le pentru a trece resursele legăturii către paginile care au nevoie de un impuls. În acest mod, se poate obține un nivel mai ridicat.
Link intern pentru conducerea utilizatorilor la paginile de conversie
Este posibil ca o conectare internă corectă să nu îmbunătățească doar clasamentul. Vă va ajuta să obțineți mai multe conversii. Majoritatea website-urilor au pagini cu trafic mare, care pur și simplu nu se convertesc.
La fel ca vechiul dvs. articol de pe blog cu un clasament solid în top 3. În același timp, paginile cu o conversie ridicată pot avea puțin trafic.
Link-urile interne vă pot ajuta să vă ghidați utilizatorii. De la articolele câștigătoare de trafic către campionii dvs. de conversie. Singura condiție este ca paginile să fie legate într-un fel.
În caz contrar, utilizatorii nu vor face click pe link.
Puteți găsi cu ușurință toate paginile de care aveți nevoie cu Google Analytics. Pentru pagini de trafic, accesați Comportament → Conținut website → Toate paginile. Sortați lista în funcție de afișări de pagini și veți vedea liderii de trafic în partea de sus a listei.
Paginile de conversie pot fi colectate din Comportament → Conținut website → Pagini de destinație. Aici veți găsi coloana Rata de conversie. Cu listele de pagini cu trafic mare și bine convertite la îndemână, gândiți-vă ce pagini pot fi legate între ele.
Concluzie
Puterea unui link intern este adesea subestimată. Și totuși, o strategie de legătură internă bine realizată vă poate apropia de atingerea obiectivelor. Nu doar elementele unei strategii de marketing vă pot aduce beneficii suplimentare.
Cu un flux adecvat de legături interne, cuvintele cheie cu valoare medie și mică vor avea un nivel mai ridicat. Astfel, mai multe cuvinte cheie de rang înalt se traduc în mai mult trafic.
De ce aveți nevoie pentru a face acest lucru? Timp și date pe care să vă puteți baza. Așadar, alocați-vă ceva timp. Un audit SEO, alături de datele din Google Analytics vă vor ajuta să vă gestionați toate datele.
Și ultimul lucru de reținut. Puneți mereu utilizatorii pe primul loc. Utilizați link-uri relevante pentru a adăuga valoare. Crawler-urile de căutare vor aprecia, de asemenea, o astfel de abordare orientată către utilizator.
This Post Has 0 Comments