Skip to content
Video, 5 moduri de optimizare pentru motoare de căutare

Video, 5 moduri de optimizare pentru motoare de căutare

Video, 5 moduri de optimizare pentru motoare de căutare. Videoclipurile sunt interesante pentru toate categoriile de vârstă, fiind un instrument de marketing.

Introducere

Companiile au dezvoltat servicii SEO dedicate de video marketing. Acestea generează mai multe oportunități și stimulează vânzările. Conținutul video este folosit de către companii pentru a-și construi o experiență de brand mai bună și a ieși în evidență de restul concurenței.

Este posibil să creăm conținut video de înaltă calitate și să îl împărtășim prin platforme precum YouTube. Însă, nu există nicio garanție că videoclipul dvs. va fi observat de către utilizatori. De ce?

În fiecare zi este încărcată pe Internet o cantitate enormă de conținut video.

În această postare vom parcurge cinci modalități prin care vă puteți optimiza videoclipurile pentru motoarele de căutare. Până să citiți această postare, veți înțelege clar modul în care puteți implementa tehnici video SEO.

Vă îmbunătăți clasamentele de căutare și ajungeți la o audiență mai mare.

Înainte de a începe, aruncăm o privire rapidă asupra noțiunilor de bază ale videoclipurilor SEO și de ce sunt importante.

Ce trebuie să știți despre video SEO

Majoritatea consumatorilor caută pe web când iau decizii de cumpărare. Așadar, dacă doriți să profitați de video marketing, ar trebui optimizat pentru motoarele de căutare.

Tehnicile sunt utilizate de creatorii de conținut de succes pentru a îmbunătăți clasamentul de căutare. Se urmărește creșterea vizibilitatății în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare.

În zilele noastre, este banal să vedeți oameni care consumă conținut video pe telefoane. Fie că se află la diverse evenimente sportive sau se plimbă prin parc. De ce se întâmplă asta?

  • în fiecare secundă, un milion de minute de conținut video vor traversa rețeaua, până în 2021;
  • la nivel global, traficul IP video va reprezenta 82% din totalul traficului de internet pentru consumatori, până în 2021. În creștere, de la 73% în anul 2016;
  • o persoană ar avea nevoie de mai mult de 5 milioane de ani pentru a urmări tot conținutul care va traversa rețelele IP globale în fiecare lună din 2021.

Gândiți-vă pentru un minut. Aceasta este o estimare de proporțiilor enorme. S-ar putea să vă gândiți ce are de-a face videoclipul cu optimizarea SEO. Ei bine, SEO în sine este doar o componentă importantă a marketing-ului digital.

Celălalt element crucial este transformarea traficului de conținut video în clienți plătitori. Acesta poate fi instrumentul perfect pentru a vă ajuta să faceți exact asta.

Dacă doriți să profitați de marketing-ul video, trebuie realizată o optimizare pentru căutare. Iată cum puteți conduce mai mult trafic spre un conținut video. Faceți mai vizibile rezultatele căutării în timp ce generați oportunități de calitate.

5 moduri prin care puteți optimiza videoclipuri pentru motoarele de căutare

De-a lungul anilor, a existat o creștere considerabilă a utilizării și popularității videoclipurilor. Ele ajută la explicarea unor subiecte complexe într-un mod simplu. Joacă un rol integral în creșterea ratelor de conversie.

Decizia dvs. de a-l adopta ca instrument de marketing digital direct vă va plăti dividende serioase. Presupunând că vă optimizați conținutul pentru căutare.

Să parcurgem câteva moduri în care puteți utiliza video SEO pentru a vă menține în fața concurenței.

1. Căutați cuvinte cheie pentru video SEO

Probabil că ați observat că Google afișează din ce în ce mai multe videoclipuri în rezultatele căutării. O mare parte, de pe YouTube. Evident, nimeni nu este surprins.

Website-urile precum YouTube și Vimeo sunt surse uriașe de trafic. Primesc rate de click mai mari decât rezultatele textului simplu.

Aceste cuvinte cheie sunt responsabile pentru rezultatele căutării afișate pe două dintre cele mai mari motoare de căutare de pe internet, Google și YouTube. Dacă doriți ca videoclipul dvs. să aibă succes, va trebui să utilizați cuvinte cheie.

Dar cum găsiți cuvinte cheie?

De exemplu, vă aflați în nișa de web design. Puteți începe, efectuând căutările Google în termeni precum tutoriale de dezvoltare web sau sfaturi și trucuri de web design.

Acum că aveți un cuvânt cheie bun cu care să începeți, următorul pas este să verificați volumul de căutare al acestuia. Vă recomandăm să utilizați Google Keyword Planner pentru aceasta.

Cuvintele cheie care au între 1.000 și 10.000 de căutări lunare și o concurență scăzută sunt bune de utilizat.

2. Optimizați metadatele: etichete, nume de fișiere și descrieri

Etichetele sunt cuvinte cheie alocate videoclipurilor. Gândiți-vă la ele ca la un set de cuvinte care rezumă despre conținutul dvs. Pentru aceia care nu știu deja, etichetele, numele de fișiere și descrierile joacă un rol important în video SEO.

După ce ați ales un cuvânt cheie, mergeți mai departe și folosiți-l în etichetele videoclipului. Aceasta este eticheta pe care doriți să vă concentrați și să o optimizați.

Nu uitați, puteți (și ar trebui) să utilizați mai multe etichete. Important este să fie relevante pentru conținutul videoclipului dvs.

YouTube vă oferă un text de descriere de 5.000 de caractere. Îl puteți utiliza pentru a descrie despre ce este vorba în conținutul dvs. Dacă nu utilizați acele 5.000 de caractere pentru a obține un avantaj SEO, o să aveți de pierdut.

Utilizați cuvântul cheie, același pe care l-ați folosit în eticheta principală, de câteva ori în descriere.

În cele din urmă, asigurați-vă că vă salvați videoclipul cu acel cuvânt cheie principal ca nume de fișier. Există o serie de instrumente terțe pe web care accesează și determină numele de fișiere. Chiar dacă Google și YouTube nu fac așa ceva.

Deci, în loc să salvați fișierul original ca ”vid1.mp4” sau ”youtube-vid.mp4”, utilizați cuvântul cheie principal în numele său de fișier. De exemplu, putem salva sub forma de ”web-design-sfaturi-și-trucuri.mp4”.

3. Adăugați un transcript

Transcriptul video este o reprezentare textuală completă a conținutului vorbit. Metadatele și etichetele nu oferă la fel de multe detalii despre conținutul videoclipului dvs. pentru motoarele de căutare ca transcrierile.

Așadar, un transcript ajută motoarele de căutare să înțeleagă mai bine conținutul. În acest mod, poate să vă îmbunătățească clasamentul acestuia.

Urmați acești pași pentru a transcrie propriile fișiere pe YouTube:

  1. fișierul dvs. de transcriere ar trebui salvat ca fișier text simplu, adică .txt;
  2. utilizarea caracterelor speciale poate perturba potrivirea recunoașterii vorbirii și lizibilitatea transcrierii;
  3. pentru a semnaliza o pauză lungă sau o propoziție nouă, trebuie utilizată o pauză dublă de linie;
  4. Adăugați >> la începutul noii linii pentru a identifica vorbitorii sau pentru a schimba vorbitorii;
  5. introduceți un link către website-ul dvs. în transcrierea audio de la sfârșitul videoclipului.

Utilizați această abordare pentru transcrierea conținutului. Vă va ajuta să oferiți mai multă valoare vizionării. Îmbunătățiți experiența utilizatorului, având posibilitatea de a utiliza cuvântul cheie principal pe care îl vizați, de câteva ori.

4. Publicați un videoclip pe o pagină

Oferiți fiecărui videoclip propria pagină dedicată pe website-ul dvs., în loc să publicați mai multe într-o singură pagină.

Google preferă primul videoclip pe care îl găsește pe o pagină web. Ignoră orice alt conținut pe care îl găsește în aceeași pagină. Pentru a vă rezolva problema de clasare, organizați-vă paginile în așa fel încât să existe un singur videoclip pe o pagină.

Ați putea fi, de asemenea, tentat să publicați același conținut pe pagini diferite ale website-ul dvs., pentru a-i crește vizibilitatea. De exemplu, videoclipul este despre sfaturi și trucuri de web design.

Poate doriți să-l publicați într-un articol pe blog pe care l-ați scris despre sfaturi de proiectare web. De asemenea, doriți să îl arătați vizitatorilor care ajung pe pagina de Proiecte, unde vă prezentați portofoliul. O asemenea abordare este de evitat.

Această abordare creează concurență internă pe website-ul dvs. pentru fiecare videoclip pe care l-ați publicat. Gândiți-vă în acest fel. Atunci când cineva caută sfaturi și trucuri despre web design pe Google, algoritmul trebuie să decidă ce pagină să afișeze în rezultate.

Dacă toate videoclipurile dvs. sunt împărțite pe pagini web diferite, șansele de a vă afișa în rezultatele căutării vor fi destul de mici. Însă, puteți publica pe o singură pagină, aceasta acumulând toate vizualizările, comentariile și impresiile.

Veți avea o șansă mai bună să vă prezentați în rezultatele căutării.

5. Creați o sitemap video

Sitemap-urile oferă motoarelor de căutare metadate despre conținutul de pe un website. Reprezintă o extensie la sitemap-ul web existent.

Puteți utiliza sitemap-ul pentru a informa motoarele de căutare despre categoria, titlul, descrierea, lungimea și publicul țintă. În plus, îl puteți utiliza pentru a oferi motoarelor de căutare mai multe informații despre videoclipul dvs.

De exemplu, adresa URL a paginii de redare, data de expirare, restricțiile și platforma.

Concluzie

Există o serie de moduri diferite prin care puteți utiliza sfaturi SEO pentru a crește vizibilitatea videoclipului dvs. Puteți să îmbunătățiți clasamentul acestuia pentru a apărea în paginile cu rezultatele motorului de căutare.

V-am arătat câteva dintre modalitățile prin care puteți începe cu video SEO pe propriul website. Sperăm că vă aflați într-o poziție bună pentru a duce lucrurile mai departe.

Dorel Tănase este un reputat consultant SEO cu o vastă experiență în domeniul marketingului online. Website companie: https://www.theseo.ro/.

Născut în București, România, Dorel și-a început cariera în industria digitală acum mai bine de 17 ani și de atunci a contribuit la succesul multor afaceri prin strategiile sale eficiente de optimizare pentru motoarele de căutare.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top
Search