Skip to content
Pete, cum să le eliminați de pe mobilier și podelele din lemn

Pete, cum să le eliminați de pe mobilier și podelele din lemn

Pete, cum să le eliminați de pe mobilier și podelele din lemn. Ne plac obiectele de mobilier din lemn și podelele din lemn de esență tare.

Atât pentru frumusețe cât și pentru durabilitatea lor naturală. Ne mândrim că le menținem curate și întreținute. Dar chiar și îngrijirea și curățarea regulată a lemnului nu pot opri accidentele care lasă în urmă pete urâte.

Pardoselile și mobilierul din lemn de esență tare e supus multor factori. Înseamnă murdărie, praf și multe alte pete. Întrucât nu sunteți întotdeauna la locul faptei atunci când se întâmplă un accident, știind cum arată diferitele pete vă poate ajuta.

Petele de apă au de obicei un aspect estompat. În schimb, petele de urină sunt, de obicei, întunecate iar de căldură sunt albe. Înainte de a începe să îndepărtați petele de apă din lemn, înțelegeți că îngrijirea lemnului are un risc.

Pardoselile dvs. din lemn de esență tare sunt fabricate din lemn scump sau aveți mobilier antic? Poate doriți să lăsați îndepărtarea petelor pentru profesioniști.

Dacă sunteți gata să abordați aceste pete pe cont propriu, iată câteva sfaturi testate de profesioniști. În acest articol de blog aflăm cum putem elimina cele mai frecvente pete din lemn.

Cum putem elimina pete de apă din lemn

Lemnului finit nu-i place să se ude. Hainele umede, băuturile vărsate și alte lucruri umede pot păta lemnul, lăsând în urmă inele sub formă de pete. Paloarea petelor de apă de pe lemn provine din amestecul de umiditate cu ceară/alte finisaje, creând o zonă tulbure.

În timp ce petele de apă pot părea destul de grave, le putem elimina pe cele mai multe folosind una din metode:

1. Fier de călcat

La fel ca majoritatea petelor, cele de apă sunt mai ușor de îndepărtat dacă le abordați mai devreme. Dacă descoperiți o pată de apă veche de câteva zile căldura ar putea să evapore umezeala.

Iată cum să eliminați petele din lemn folosind căldura:

 • elimină orice apă din fierul de călcat;
 • conectați fierul de călcat și setați-l la cea mai mică temperatură;
 • puneți o cârpă de bumbac sau un tricou peste pată;
 • „calcă” materialul timp de câteva secunde și verifică pata;
 • repetă procesul până când pata a dispărut.

Dacă ezitați să folosiți un fier de călcat, un uscător de păr este un înlocuitor adecvat.

Puneți uscătorul la cea mai mică temperatură și mutați aerul fierbinte peste pată timp de 10 minute. Păstrați aerul fierbinte pe pată, dar nu exagerați. Nu vrei ca lemnul să se încălzească prea tare!

2. Maioneza

Maioneza poate să nu fie bună pentru talie, dar este perfect sigură pentru lemn. Uleiul din maioneză se poate infiltra în lemn și poate îndepărta umezeala, făcând ca o pată să dispară.

Deoarece această metodă de îndepărtare a petelor este ușoară asupra lemnului, veți avea nevoie de răbdare pentru a obține efectul scontat.

 • îmbibați o cantitate mică de maioneză pe o cârpă curată;
 • testați o zonă care nu este vizibilă pentru a vă asigura că este sigur să continuați;
 • frecați maioneza în pata de apă ușor și lăsați-o să stea peste noapte;
 • dacă maioneza se usucă, aplicați din nou după cum este necesar;
 • dimineața, șterge maioneza și pata cu o cârpă umedă.

Dacă aveți pete de apă mai vechi s-ar putea să nu rămână suficientă umiditate pentru ca metoda să funcționeze. Pata de apă uscată necesită ceva mai multă muncă. În aceste condiții, mergeți la baie și luați niște pastă de dinți.

3. Pastă de dinţi

Curăță și strălucește dinții, așa că de ce să nu folosiți pasta de dinți pentru a scăpa de petele de apă de pe lemn? Veți obține cele mai bune rezultate dacă utilizați pastă de dinți non-albitoare, fără gel.

 • aplicați o pastă de dinți pe o cârpă albă curată;
 • frecați ușor pasta de dinți pe pată;
 • după un minut, ștergeți pasta de dinți și verificați zona;
 • dacă pata are nevoie de mai multă muncă, repetați procesul;
 • aveți grijă să nu frecați prea tare.

Dacă pasta de dinți nu a eliminat petele de apă este posibil să aveți nevoie de o reparație profesională. Dacă lemnul la care lucrați nu este prea valoros puteți încerca încă un pas pentru a scăpa de pată.

4. Lână de oțel

Când utilizați cea mai bună lână de oțel puteți elimina petele din lemn fără a zgâria, evident. Picurați suc de lămâie pe pată și periați ușor zona problematică. Nu presați în timp ce periați și verificați constant cum se comportă petele.

Cum se elimină pete întunecate din lemn

Oxidarea, urina și petele vechi de apă, printre alte probleme, pot crea pete întunecate pe mobilierul din lemn și pe pardoselile din lemn de esență tare.

Odată ce pata s-a uscat este dificil de îndepărtat și poate continua să se întunece, în timp. Puteți schimba culoarea mobilierului dvs. într-una mai închisă sau puteți pune un covor peste petele de pe podea.

Sau puteți folosi oțet alb distilat și apă oxigenată.

1. Oțet alb

Chiar dacă oțetul este un agent de curățare și dezinfectant natural, formula acidă e dură pentru pete și sigură pentru lemn.

 • înmuiați niște șervețele de hârtie în oțet alb și puneți-le peste pată;
 • lăsați prosoapele îmbibate să stea aproximativ 30 de minute pentru a pătrunde în pată;
 • folosiți o cârpă umedă curată pentru a șterge zona pătată și lăsați-o să se usuce timp de 30 de minute;
 • dacă pata este încă vizibilă adăugați puțin bicarbonat de sodiu la amestec și repetați procesul;
 • când ați terminat, ștergeți lemnul cu o cârpă umedă curată pentru a îndepărta reziduurile.

Dacă pata este încă vizibilă după câteva încercări cu oțet este timpul să vă deplasați spre ceva puțin mai puternic.

2. Apă oxigenată

Apa oxigenată este un antiseptic ușor de utilizat, de obicei pentru tăieturi și zgârieturi. Dar acest produs de curățare natural și sigur este și un agent de albire care funcționează pe tot felul de pete.

Inclusiv pe cele întunecate de pe lemn! Apa oxigenată poate decolora unele articole dacă stă prea mult sau în cazul în care formula este prea puternică.

Asigurați-vă că utilizați apă oxigenată fără prescripție medicală de 3%. Acordați atenție modului în care îndepărtarea petelor reacționează cu lemnul.

 • umeziți o cârpă curată cu apă oxigenată;
 • apăsați bine cârpa pe pată astfel încât apa oxigenată să fie absorbită în lemn;
 • lăsați cârpa pe pată peste noapte;
 • dimineața, scoateți cârpa și ștergeți lemnul cu o cârpă curată și umedă.

Dacă pata nu a dispărut complet puteți repeta procesul odată ce lemnul este uscat din nou. Este posibil să fie necesar să utilizați această metodă de mai multe ori înainte ca pata să fie îndepărtată complet.

Cum se elimină pete de căldură din lemn

Apa nu e singurul lucru care poate lăsa o urmă inestetică atunci când cineva uită să folosească un coaster. O ceașcă fierbinte de cafea poate lăsa o pată de căldură pe lemn.

De exemplu, atunci când căldura se combină cu umiditatea existentă în lemn. În aceste condiții, o pată albă lăptoasă apare odată ce se usucă. Iată cum scapi de petele de căldură de pe mobilierul din lemn și de pe pardoselile din lemn, de esență tare, folosind produse sigure și eficiente!

 • curățați mai întâi zona pătată cu o cârpă umedă și lăsați-o să se usuce;
 • luați niște pastă de dinți fără gel și amestecați-o cu bicarbonat de sodiu pentru a face o pastă;
 • frecați ușor pasta pe pată cu o cârpă curată;
 • lasă pasta să lucreze pe pată timp de 10 minute;
 • șterge reziduul cu o cârpă umedă.

Dacă pata este încă vizibilă odată ce lemnul se usucă puteți repeta procesul de mai sus. Rețineți că bicarbonatul de sodiu este abraziv, deci mergeți ușor cu spălarea.

De asemenea, puteți încerca să îndepărtați petele de căldură de pe lemn folosind ulei de măsline și sare, oțet alb și ulei de măsline sau vaselină.

Concluzie

Acum știți cum să îndepărtați petele de pe mobilierul din lemn și de pe podelele din lemn de esență tare. Fie utilizați sfaturile noastre pentru a vă menține casa curată sau un serviciu de menaj, dorim să vă bucurați de o casă mai curată și mai sănătoasă.

Aflați mai multe despre întreaga noastră gamă de produse curățenie din Italia. Pentru servicii SEO și de link building vă invităm să intrați în contact cu noi!

Dorel Tănase este un reputat consultant SEO cu o vastă experiență în domeniul marketingului online. Website companie: https://www.theseo.ro/.

Născut în București, România, Dorel și-a început cariera în industria digitală acum mai bine de 17 ani și de atunci a contribuit la succesul multor afaceri prin strategiile sale eficiente de optimizare pentru motoarele de căutare.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top
Search