20 de Avantaje pentru Anvelope de Iarnă: Siguranța pe Drumurile din România. Descoperă cele 20…
Newsletter, 6 sfaturi pentru un e-mail câștigător
Newsletter, 6 sfaturi pentru un e-mail câștigător. E-mail-ul rămâne o formă de comunicare pentru marketeri, în ciuda numeroaselor alte platforme de comunicare.
Cei mai mulți oameni își verifică e-mail-urile cel puțin o dată pe zi. Spam-ul are acum viață grea pe internet. Ba mai mult, newsletter-ul companiilor face parte din viața de zi cu zi.
Dacă cineva s-a abonat la lista dvs., posibil să fie interesat despre ceea ce aveți de spus.
Realitatea este că nu toată lumea deschide un newsletter, chiar dacă au un interes real pentru produse și servicii oferite de dvs. Este o lume ocupată în mijlocul unei epoci digitale.
Atenția cititorilor este extinsă la maximum. Zilele trec repede și timpul este prețios. Cei care nu doresc o inbox haotică vă pot șterge instantaneu e-mail-ul… dacă nu le puteți atrage rapid atenția.
Trebuie să ieșiți în evidență
Dacă doriți ca mesajul dvs. să fie observat, trebuie să veniți cu un conținut concis, intrigant și convingător vizual. Un design atrăgător este mai important ca niciodată.
Dacă e-mail-ul dvs. nu pare profesionist, nici afacerea dvs. nu va fi. Iată câteva reguli de bază pentru crearea unui newsletter câștigător:
1. Alegeți o schemă de culori atrăgătoare
Scopul nu este să orbiți lumea cu o gamă de culori, ci să stabiliți recunoașterea mărcii, în același timp cu prezentarea de conținut estetic plăcut. Cel mai bun mod de a face acest lucru este prin potrivirea schemei de culori cu logo-ul companiei dvs.
Logo-ul va fi unul dintre primele lucruri pe care oamenii le văd.
Încercați să potriviți chenarele, font-urile, anteturile cu culorile din logo-ul companiei dvs. Dacă logo-ul dvs. nu este deosebit de colorat, alegeți ceva compatibil și folosiți-l în mod consecvent.
Oamenii vor asocia aceste culori cu brand-ul dvs. și vă vor recunoaște e-mail-urile înainte de a le deschide.
2. Realizați un antet convingător pentru newsletter
Acesta este ”cârligul” dvs., deci trebuie să-l înțelegeți. Oamenii vor să știe cine le vorbește și despre ce se așteaptă să citească. Nu ați citi o revistă fără un nume sau un articol care nu are un titlu, nu-i așa? Newsletter-ul nu diferă.
Antetul dvs. ar trebui să fie format din logo-ul companiei, numele și titlul newsletter-ului. Titlul trebuie să fie clar și simplu, de preferință cu un element de intrigă.
Ar trebui să se concentreze mai degrabă asupra afacerii dvs., decât pe numele afacerii, de care nimănui nu îi pasă cu adevărat.
Puteți utiliza instrumente online precum Stencil sau Pixlr, care sunt suficient de ușor de utilizat de către oricine. După ce aveți antetul, puteți continua să-l folosiți. Trebuie doar să vă asigurați că schimbați titlurile de newsletter, de fiecare dată.
3. Abordați un aspect simplu
Atenția unor persoane se referă, în mare măsură, la ușurința activității. Este important să nu le punteți la încercare ochii prin caractere exagerate. Caractere precum Times New Roman, Calibri sau Helvetica sunt curate și familiare.
Nu puteți greși cu acestea. Un singur caracter simplu oferă un aspect îngrijit, care nu va atrage atenția de la conținut.
În al doilea rând, newsletter-ul trebuie să fie lizibil. Nimeni nu vrea să vadă teancuri de text care se desfășoară pe ecranul lor. Aceasta este o modalitate sigură de eliminare rapidă a e-mail-ului.
Pentru a evita citirea în grabă, va trebui să folosiți subtitluri punctuale care să spună cititorului despre ce se vorbește în următoarea secțiune. Veți dori să împărțiți textul în mai multe paragrafe, fiecare cu propriul subtitlu.
Asigurați-vă că subtitlurile sunt mai mici decât titlul și mai mari decât textul articolului.
În sfârșit, creați conținutul astfel încât fiecare informație să apară într-o manieră organizată. Text unul lângă altul este bine (depinde de volum). Însă, majoritatea acestor newsletter-uri sunt realizate paragraf peste paragraf.
4. Utilizați o mulțime de imagini atractive
Trebuie să găsiți un echilibru între părțile de text și imaginile relevante. Imaginile trebuie să transmită cumva ideea textului. Aveți grijă să nu împărtășiți imagini incongruente doar pentru că arată bine.
Elementul vizual al oricărei comunicări este întotdeauna cel mai puternic aspect. Menține aspectul general interesant și creează spațiu între paragrafele de text.
De exemplu, plasarea unei imagini pe partea dreaptă a textului și mai jos pe partea stângă poate arăta bine.
Realizarea de fotografii personale este o idee bună, cu condiția să aveți o cameră performantă și o anumită capacitate de editare. Dacă nu, optați pentru fotografii de calitate. Le puteți obține de pe website-uri gratuite, dacă nu doriți să plătiți pentru ele.
5. Asigurați-vă că aveți un conținut relevant și interesant în newsletter
Ar trebui să petreceți timp analizând baza de date. Crearea de segmente și liste de e-mail pe baza unor interese specifice este o idee minunată. Rata de click-uri va fi mult mai mare, în acest fel.
Există platforme online disponibile care vă permit să faceți toate acestea. Unele vă oferă statistici, astfel încât să puteți vedea cine ce deschide, când și cât de des. În acest fel, vă puteți orienta publicul mai eficient, pe termen lung.
Puneți-vă în locul cititorilor dvs. Cei mai mulți își doresc să fie distrați într-un fel și să citească despre lucruri aliniate intereselor lor. Este util să trimiteți conținut cu beneficii clare, cum ar fi informații gratuite, evenimente, știri din industrie și oferte.
Asigurați-vă că încurajați feedback-ul prin sondaje, premii și reduceri. Nu uitați să includeți și o opțiune de dezabonare. Nu puteți mulțumi pe toată lumea, oricât de mult ați încerca.
6. Utilizați o platformă de e-mail marketing
Există diverse platforme de e-mail marketing care vă ajută să creați newsletter-uri atractive. Mailchimp este deosebit de bună, dar aveți de ales din mai multe. Unii preferă să folosească Photoshop, dar acest lucru necesită un pic de cunoștințe.
Platforme precum Mailchimp vor acoperi toate aspectele de web design de mai sus. Vă vor ajuta să creați campanii într-o manieră strategică, pas cu pas. Veți putea alege dintre diverse șabloane care vă ajută să expuneți lucrurile într-un stil adecvat.
Aveți opțiuni de drag&drop pentru a plasa textele de conținut și imaginile. Puteți adăuga chiar și butoane care încurajează oamenii să dea click pe diverse pagini.
Veți avea, de asemenea, un spațiu rezonabil pentru reformatare. Puteți păstra toate listele de e-mail-uri într-un singur loc. Puteți să dublați campaniile și să modificați detaliile, de fiecare dată, pentru trimiteri rapide într-un format consistent.
În sfârșit, puteți adăuga un subsol și pune link-uri de pe rețelele de socializare, sub formă de pictograme. În acest fel, se facilitează accesul persoanelor care vor să vă urmărească, prin câteva click-uri.
Concluzie
În cele din urmă, nu uitați să vă testați e-mail-urile prin intermediul propriei dvs. adrese de e-mail înainte de a le trimite. Fiți consecvent cu frecvența dvs. E-mail-urile zilnice ar putea fi enervante, dar o dată pe săptămână ar trebui să fie bine, în funcție de ceea ce trimiteți.
Urmați aceste instrucțiuni simple și nu va trece mult până când nu o să creați relații de cea mai bună calitate. Acestea vor duce la creșterea profilului dvs. și vă vor stimula brand-ul. Mult noroc!
This Post Has 0 Comments