20 de Avantaje pentru Anvelope de Iarnă: Siguranța pe Drumurile din România. Descoperă cele 20…
Cireșe, care este procesul de producție al preferatelor boabe de cafea
Cireșe, care este procesul de producție al preferatelor boabe de cafea. Diferitele părți ale cireșei de cafea au un impact asupra metodei de prelucrare.
De unde vine cafeaua dvs. preferată? Cafeaua este o plantă și recunoașteți că boabele provin de la o cireașă de cafea roșie și strălucitoare. Dar ce este în interiorul acelei cireșe de cafea și ce înseamnă pentru pahare Lavazza?
Diferitele părți ale cireșei de cafea au un impact asupra metodei de prelucrare. De asemenea, au un efect și asupra profilului final al cafelei dvs. Să aruncăm o privire la anatomia de bază a cireșei de cafea.
În acest mod putem înțelege mai bine preparatul nostru zilnic.
Înțelegerea plantei cu cireșe de cafea
Boabele pe care le prăjim, le mărunțim și le facem pentru a realiza o cafea sunt semințele unui fruct. Fabrica de cafea produce cireșe de cafea, iar boabele de cafea sunt semințele din interior.
Copacii de cafea pot crește în mod natural până la peste 9 m înălțime. Însă producătorii toaletează plantele pentru a economisi energia acestora și pentru a ajuta la recoltare.
Copacii mai mici au un randament și o calitate mai bună într-un spațiu limitat.
Fiecare copac este acoperit cu frunze verzi, ceroase. Acestea cresc în perechi, în timp ce cireșele de cafea cresc de-a lungul ramurilor sale.
În funcție de soi, e nevoie de 3 până la 4 ani pentru ca planta de cafea să producă fructe. Asociația Națională a Cafelei din SUA a prezentat o serie de date interesante în legătură cu acest subiect.
Specialiștii afirmă că arborele de cafea mediu produce 10 kg de cireșe de cafea pe an. Această cantitate poate duce la aproximativ 2 kg de boabe verzi.
Cu toate acestea, există diferite soiuri de cafea, iar boabele acestora au multe caracteristici diferite. Mărimea, aroma și rezistența la boli variază, printre mulți alți factori.
Straturile unei cireșe de cafea
„Pielea” unei cireșe de cafea se numește exocarp. Este verde până când se maturizează într-un roșu aprins, galben, portocaliu sau chiar roz, în funcție de soi.
Cireșele de cafea verde nu trebuie confundate cu boabele de cafea verde. Acestea sunt semințele neprăjite din interiorul cireșei de cafea coapte.
Sub pielea de cireș se află un strat subțire numit mesocarp, cunoscut și sub numele de pulpă. Mucilagiul este stratul interior al pulpei.
Există, de asemenea, un strat de pectină sub mucilagiu. Aceste straturi sunt pline de zaharuri care sunt importante în timpul procesului de fermentare.
Apoi ajungem la semințele de cafea, care sunt numite tehnic endosperm. Cu toate acestea, noi le cunoaștem mai bine sub numele de boabe.
De obicei, există două boabe într-o cireașă de cafea. Fiecare boabă este acoperită de o epidermă subțire cunoscută sub numele de piele de mătase. Mai există și o coajă de hârtie pe care o numim pergament (în termeni tehnici, endocarp).
Pergamentul este, de obicei, îndepărtat în timpul procesul de descojire. Acesta reprezintă primul pas în procesul de măcinare uscată.
Mașinile sau pietrele de moară sunt folosite pentru a îndepărta fructele rămase și pergamentul uscat din boabe. Dar, uneori, boaba verde se vinde cu acest strat intact sub formă de cafea pergament.
Pielea argintie formează un grup de celule de sclerenchim care sunt puternic atașate de boabe. Celulele se formează pentru a susține și proteja semințele. Ele ies în timpul prăjirii, când sunt cunoscute sub termenul de pleavă.
Uneori există o singură sămânță în interiorul unei cireșe de cafea
Aceasta este mai rotundă și mai mare ca de obicei. Acest lucru se întâmplă la aproximativ 5% din cireșele de cafea. Boaba este cunoscută sub numele de peaberry.
Peaberry poate fi o variație anatomică a plantei. De asemenea, se poate forma atunci când nu există o polenizare suficientă și un ovul nu este fertilizat.
Uneori, semințele nu reușesc pur și simplu să crească, fie din cauze genetice, fie din condiții de mediu. Peaberry apar de obicei în părțile plantei de cafea care sunt expuse la condiții meteorologice severe.
Există unele dezbateri cu privire la această boabă de cafea care apere mai rar. Unele persoane declară că acestea au o aromă mai dulce și mai de dorit. În aceste condiții, produsele sunt uneori vândute la un nivel premium.
Pentru a îndulci cafeaua preferată puteți apela oricând la zahăr Lavazza.
Indiferent dacă credeți că au un gust diferit, forma lor rotunjită permite o rulare mai bună în tamburul de prăjire. Așadar, cel mai bine este să le țineți departe de celelalte boabe de cafea.
În acest mod, puteți evita o prăjire inconsistentă a boabelor de cafea.
Cum afectează anatomia plantei ceașca de cafea
Pielea și fructul cireșei de cafea sunt, de obicei, aruncate. Cu toate acestea, uneori se usucă pentru a realiza cascara pentru ceai și alte produse.
Este dificil să îndepărtați pielea și mucilagiul din boabele de cafea. În aceste condiții, s-au dezvoltat diferite metode de procesare. Fiecare metodă are un efect asupra aromei și profilului cafelei finale care ajunge la dvs.
De exemplu, cafeaua spălată elimină toată „carnea” din fruct înainte de uscare. Dar în cafeaua naturală, carnea din fruct este îndepărtată după uscare.
În procesarea naturală, pielea și uneori o parte din mucilagiu se îndepărtează înainte de uscare. Cu toate acestea, mucilagiul rămas și alte straturi sunt îndepărtate după.
Lăsând mucilagiul, rezultă o cafea mai dulce cu mai mult corp. Este mai ușor să înțelegem de ce când comparăm atât procesul uscat cât și cel umed, după recoltare.
Când cireșele de cafea sunt luate din ramură, acestea încep să germineze. Boabele folosesc acel zahăr din sămânță. Germinarea se oprește la începerea uscării.
Cafelele naturale procesate merg pe terasa de uscare mai devreme decât cele naturale sau spălate. Din această cauză, mai multe zaharuri rămân în interior, ajungându-se la o boabă de cafea mai dulce.
Boabele de cafea spălate au arome curate, mai consistente, care pot da dovadă de multă aciditate. Boabele naturale de cafea au mult mai mult fruct, dulceață și consistență.
Zaharurile mucilagiului fermentează și în timpul procesării uscate sau umede. Acest lucru are un impact asupra aromei finale. Monitorizarea atentă și uscarea consistentă sunt necesare în această etapă de producție.
Procesul imprevizibil de fermentare poate conduce la rezultate nedorite.
Concluzie
Înțelegerea elementelor de bază ale cireșei de cafea vă poate ajuta să vă faceți o idee mai bună. Atât producția, cât și prelucrarea și prăjirea viitoarelor boabe de cafea reprezintă pași esențiali.
Data viitoare când alegeți între o cafea procesată naturală și una spălată, puteți avea mai multă încredere. Știți ce înseamnă asta și care este impactului procedurilor asupra rezutatului final din ceașcă.
This Post Has 0 Comments